je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 17 november 2016
Verpleegkunde anno 2030
 
Aangemaakt op: 2016-11-15
De AUVB werkt een visietekst uit.
De Nederlandstalige kamer van de AUVB (Algemene Unie van Verpleegkundigen van België) werkte de voorbije maanden een breed gedragen visietekst uit over welke evoluties, opleidingen, incentives, wetgeving…. er nodig zijn zodat de verpleegkundige anno 2030 volop haar centrale taak in de zorg rond de patiënt kan opnemen. Zij vertrok daarbij vanuit het standpunt dat de zorg voor de zorgvrager en zijn naaste omgeving centraal staat in de organisatie van zorg. 

De tekst werpt een blik op de zorg van morgen waarin verpleegkundigen samen met andere zorgverleners en samen met de patiënt of cliënt aan kwaliteit van leven werken. De nota geeft de grondslagen weer waaraan het beroep van de verpleegkundige van de toekomst moet voldoen. 

De visietekst werd binnen alle werkgroepen, regionale netweken en gemandateerden van het NVKVV, binnen alle verpleegkundige beroepsorganisaties aangesloten bij de Nederlandstalige kamer van de AUVB en binnen het verpleegkundige onderwijs afgetoetst en alle feedback werd verwerkt. Nu gaat de tekst door naar de Franstalige en Duitstalige collega’s binnen de AUVB en naar andere partners in het zorglandschap waarna de finale tekst overgemaakt zal worden aan Maggie De Block, minister van Volksgezondheid. We publiceren de eindtekst wanneer klaar en houden je op de hoogte! 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Verpleegkundige - Dienst neurologie
UZ Leuven Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige K-Delta (M/V), doelgroep kinderen/jongeren
Medisch Centrum St.-Jozef - Bilzen
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Hoofdverpleegkundige (m/v)
Kliniek Sint-Jan