je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 17 november 2016
Besparingen: het NVKVV neemt actie
 
Aangemaakt op: 2016-11-17
want informatie blijft uit
Vermoedelijk worden verpleegkundigen en zorgkundigen in de diverse sectoren waarin extra besparingen in 2017 en in de volgende jaren door de regering opgelegd worden, direct of indirect getroffen. De voorbije weken werd het NVKVV overspoeld met pertinente vragen die onder meer werden opgeroepen door onduidelijke berichtgevingen over de aangekondigde staking door de vakbonden op 24 november 2016. 

Binnen diverse bevoegde overheden en beleidsniveaus worden momenteel belangrijke inhoudelijke dossiers besproken die betrekking hebben op onder meer de verloning, de werkdruk, de bestaffing, de ADV-dagen (arbeidsduurverkorting) en de inschaling van zorgverstrekkers. Verscheidene kanalen berichten over wisselende informatie waardoor tot op heden geen éénduidige berichtgeving kan worden gegeven over welke inhoudelijke punten het precies gaat en welke ter discussie op tafel liggen. 

Het NVKVV heeft daarom de formele vraag gesteld aan de AUVB (Algemene Unie van Verpleegkundigen in België) om op zeer korte termijn een overleg te vragen met het kabinet De Block alsook met andere bevoegde ministers om uit te klaren welke besparingsmaatregelen op tafel liggen en welke impact die specifiek voor de verpleegkundigen zullen hebben. 

We hopen dat de bevoegde ministers op onze vraag zullen ingaan. Het NVKVV pleit voor de erkenning van de hoge aansprakelijkheidsgraad van verpleegkundigen en wil dit vertaald zien in de verloning en de inschaling van verpleegkundigen. 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Verpleegkundige - Dienst neurologie
UZ Leuven Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige K-Delta (M/V), doelgroep kinderen/jongeren
Medisch Centrum St.-Jozef - Bilzen
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Hoofdverpleegkundige (m/v)
Kliniek Sint-Jan