je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 15 december 2016
KB nr. 78: het advies van het NVKVV
 
Aangemaakt op: 2016-12-12
Een bericht uit de Raad van Bestuur van het NVKVV

De Raad van Bestuur van het NVKVV keurde op 13 december 2016 haar visietekst met voorstellen voor wijzigingen in de gecoördineerde wet van 10 mei 2015 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen goed. Minister van Volksgezondheid M. De Block wil immers in plaats van het KB nr. 78 een nieuw wettelijk kader uitwerken dat de verdeling van de bevoegdheden binnen de gezondheidszorg hertekent en inzet op kwaliteitsgaranties in de gezondheidszorg.
 
Aan die visietekst van het NVKVV ging een heel traject vooraf waarbij het NVKVV aan elke stap - zoals de Startconferentie op 28 september - actief deelnam. Het NVKVV bundelde alle input, bemerkingen en voorstellen in 1 tekst en toetste die intern bij haar werkgroepen en gemandateerden, en extern bij partners af. Nadien werden opnieuw alle bemerkingen en voorstellen verwerkt en gebundeld in 1 coherente tekst. Die tekst werd overgemaakt aan de minister van Volksgezondheid en aan de AUVB.
 
Met haar visietekst wil het NVKVV haar expertise en knowhow aanbieden aan de overheid om een constructieve rol op te nemen in het verder uitwerken van de voorgestelde herziening. Het NVKVV heeft immers een decennialange ervaring in samenwerking met het beleid via haar gemandateerden. Die kunnen terugvallen op een grote groep ervaren verpleegkundigen uit de werkgroepen en netwerken van het NVKVV. 
 
Lees hier de volledige tekst: Reflecties Beroepsorganisatie voor verpleegkundigen NVKVV 30 november 2016.pdf

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Nosologist codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Verpleegkundige - Digestieve oncologie - E 442
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL
Verpleegkundige Centrale Mobiele Equipe
UZ Gent
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove