je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 15 december 2016
InnovAgeD won de Pluim tijdens het 19de Diabetessymposium
 
Aangemaakt op: 2016-12-13
Een project van Carine Corthaut e.a.

InnovAgeD werd door de jury verkozen tot beste diabetes- educatorenproject omdat het vernieuwend is en focust op een setting die in de toekomst aandacht zal vragen: de woonzorgcentra. Carine Corthaut werkte samen met haar collega’s diabeteseducatoren en met prof. Chantal Mathieu van het UZ Leuven het project uit en ontving daarvoor ‘De Pluim’ op dinsdag 15 november 2016 tijdens het 19de Diabetessymposium in Gent.

In het InnovAgeD project werd ingezet op educatie van de paramedici betrokken bij de zorg van bewoners met diabetes, op harmonisatie van het medisch en paramedisch beleid en op de introductie van communicatietools. Dit alles om een aangepast diabetesbeleid te voeren bij oudere patiënten, een beleid meer gericht op het voorkomen van acute verwikkelingen zoals hyper- en hypoglycemies, urineweginfecties en dergelijke omdat die vaak oorzaak zijn van (onnodige) hospitalisaties bij bejaarden met diabetes en minder gericht op chronische diabetesverwikkelingen.

De realisaties van het project zijn een gemeenschappelijk diabetesprotocol voor de behandeling en opvolging van bewoners met diabetes in woonzorgcentra, de opleiding van artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen rond diabetes en het uittesten van nieuwe communicatietools. Het project heeft ook een belangrijke bewustzijnsbeweging in gang gezet bij alle zorgverleners, vrijwilligers, bewoners en hun familie.

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Verpleegkundigen - Technologen medische beeldvorming - Radiotherapie - Oncologie
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Vacature Verpleegkundige
Departement Ouderenzorg - Zorg Leuven
Hoofdverpleegkundige Woonzorgcentrum (m/v)
Sociaal Huis Mechelen
Nosologist codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL