je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 27 april 2017
What matters to you?
 
Aangemaakt op: 2017-04-25
Een initiatief van Zorgnet-Icuro. Het NVKVV doet mee.

Op 6 juni vindt de eerste ‘What Matters to you’-dag plaats. Voor het eerst doen we in België mee. Zorgnet-Icuro trekt de kar en betrekt er zoveel mogelijk mensen uit de zorgsector bij. Ook het NVKVV promoot mee deze campagne. Andere partners in dit project zijn onder meer de FOD Volksgezondheid, UGent, VUB, CM, Kom op tegen Kanker, de Vlaamse zorgambassadeur….

Zorgnet-Icuro besprak eerst intern het voorstel om aan te sluiten bij de internationale ‘What matters to you’-beweging en kreeg enthousiaste reacties. Ondertussen sloot ze aan bij de internationale denktank om ideeën uit te wisselen en kennis te verspreiden. Op vrijdag 24 februari organiseerden ze een kick-off meeting waarin het project voorgesteld werd aan partners. Tijdens die meeting werd er duchtig gebrainstormd over hoe dit project concreet vorm te geven. In maart werden de facebook- en twitterpagina,  en de website gelanceerd en informatie over het project verder verspreid. Een voorbeeld: het NVKVV stelde het project de voorbije maand  onder meer voor op de studiedag Directies en hoofdverpleegkundigen tijdens de 43ste Week van de Verpleegkundigen in Oostende.

Het project What matters to you (WMTY) wil een empatische houding bij zorgverleners stimuleren en zet daarvoor alle middelen in met diverse projecten en met informatie op een website, op Facebook en op Twitter.  Die empathische houding omhelst meer dan alleen de vraag aan de patiënt ‘Hoe is het met je’ maar gaat verder en peilt naar ‘Wat is voor joubelangrijk?’ En: ‘Waarmee kan je het ziek zijn even vergeten?’ Of: ‘Waarmee kunnen we jouw zorg optimaliseren?’ WMTY wil zorgverleners stimuleren om stil te staan bij de echte noden en bezorgdheden van de patiënt. Verschillende acties en projecten zullen die boodschap uitdragen.

Ga naar:
• www.whatmatterstoyou.be
• www.facebook.com/WhatMattersToYouBE
• http://twitter.com/hashtag/wmty17

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Verpleegkundige - Dienst neurologie
UZ Leuven Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige K-Delta (M/V), doelgroep kinderen/jongeren
Medisch Centrum St.-Jozef - Bilzen
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove
Hoofdverpleegkundige (m/v)
Kliniek Sint-Jan