je bent hier:
NIEUWS
NVKVV 22 juni 2017
Een ge´ntegreerde zorgverlening in de eerste lijn
 
Aangemaakt op: 2017-06-21
Dat is de titel van de conceptnota over de eerstelijnsgezondheidszorg van de SAR WGG.
De Strategische Adviesraad voor het Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid (SAR WGG) heeft op  woensdag 31 mei 2017 bij de Commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in het Vlaams Parlement haar conceptnota 'Een geïntegreerde zorgverlening in de eerste lijn' voorgesteld.  Sprekers waren Jan De Maeseneer, voorzitter SAR WWG, Ilse Weeghmans, eerste ondervoorzitter SAR WWG en Hilde Deneyer (tweede ondervoorzitter SAR WWG). De SAR WGG formuleerde die conceptnota op adviesvraag van de Vlaamse minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. Verschillende eerstelijnsorganisaties, voorzieningen, beroepsgroepen, deskundigen uit de sector en gebruikers werden hierin betrokken.

De conceptnota ‘Een geïntegreerde zorgverlening in de eerste lijn’ vormt een belangrijke stap in het traject naar de reorganisatie van de zorgverlening op de eerste lijn in Vlaanderen. De SAR WGG maakte een reflectie over de persoon met een zorg- en ondersteuningsbehoefte in het centrum, over de ondersteuning van zorgaanbieders, en over de randvoorwaarden voor die reorganisatie.

In de conceptnota werd een heldere schets opgenomen van de uitdagingen voor een sterke eerstelijnszorg in Vlaanderen. De SAR WGG wijst erop dat, voor het slagen van dit hervormingstraject in de eerste lijn, een goede afstemming met de federale en lokale beleidsniveaus erg belangrijk is.

Hier vind je de conceptnota.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Nosologist ľ codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Verpleegkundige - Digestieve oncologie - E 442
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL
Verpleegkundige Centrale Mobiele Equipe
UZ Gent
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove