je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 14 september 2017
Een handleiding bij de vernieuwde stage
 
Aangemaakt op: 2017-09-13
Stageboek VerpleegkundeVorig jaar, in 2016, startte de nieuwe vierjarige bacheloropleiding verpleegkunde. Het grote verschil met de vroegere driejarige opleiding is het aantal stageuren dat verhoogd werd tot 2300. Hoe kan het onderwijs en het werkveld zorgen voor een optimale invulling en begeleiding van de studenten verpleegkundige? Hun optimaliseer je hun leertraject?


Lon Holtzer, Vlaams zorgambassadeur en directeur van Coördinatie Associatie KU Leuven, zocht samen met een ploeg vertegenwoordigers vanuit de opleidingen Verpleegkunde van de Associatie KU Leuven naar antwoorden. Hilde Rombauts, co-voorzitter van de werkgroep Begeleidingsverpleegkundigen NVKVV, Sara Vandervelde en Heidi Vanheusden, beide stafmedewerkers van het NVKVV, namen deel aan de voorbereidende gesprekken die leidden tot de realisatie van het Stageboek Verpleegkunde.  Welke stage tijdens welk opleidingsjaar? Welke domeinspecifieke leerresultaten moeten behaald? De visie van de overheid, de verzuchtingen van het werkveld bij monde van de werkgroepleden van het NVKVV en eigen recente ervaringen: dat alles namen onze mensen mee in die voorbereidingsvergaderingen.Ook tijdens de boekpresentatie op woensdagavond 27 september 2017 heeft het NVKVV een specifieke inbreng. Koen Balcaen, voorzitter van het NVKVV en directeur verpleegkunde en patiëntenbegeleiding van de UZ Leuven neemt deel aan het panelgesprek over het belang van de stage in de opleiding verpleegkunde. Die avond vertellen ook studenten over wat stage voor hen betekent en toetsen professionals het boek aan de praktijk. Lon Holtzer licht nadien het boek toe.

Ben je er graag bij die avond, stuur dan een mailtje naar Griet Verhoeyen: griet.verhoeyen@acco.be
Je kan inschrijven tot en met maandag 25 september 2017.

Waar en wanneer: woensdag 27 september 2017 van 19u30 tot 21u30 in zaal BMW1 in de UZ Gasthuisberg, Onderwijs en Navorsing 2, Herestraat 49, Leuven.

Meer informatie over het boek.

In de Vlaamse editie van het Nursingnummer van oktober 2017 staat een uitgebreid interview met Lon Holtzer. 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Nosologist codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Verpleegkundige - Digestieve oncologie - E 442
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL
Verpleegkundige Centrale Mobiele Equipe
UZ Gent
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove