je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 11 oktober 2017
Stageboek verpleegkunde: de boekpresentatie
 
Aangemaakt op: 2017-10-10
Een boek waar je niet omheen kan.
Het Stageboek Verpleegkunde van Vlaanderens zorgambassadeur Lon Holtzer, dat het NVKVV mee ondersteunde, werd op 27 september in Leuven voorgesteld tijdens een boeiende en drukbezochte avond. Ongeveer 250 geïnteresseerden volgden de gesprekken met het expertenpanel. Ook ervaringen van studenten verpleegkunde kwamen aan bod. Het boek geeft een handleiding bij de stage in de vernieuwde vierjarige bacheloropleiding verpleegkunde. 

De 3 actoren die een rol spelen in de stage-ervaring van een student verpleegkunde zijn de student, het onderwijs en het werkveld. Het stageboek verpleegkunde combineert die 3 actoren in een taal die hen verbindt. Dat is iets wat je niet in andere boeken terugvindt. Scholen gebruiken de woorden ‘Domein Specifieke Leerresultaten (DLR)’ maar wat houden die woorden precies in? Lon Holtzer brengt in haar boek een taal die verbindt in de communicatie tussen studenten, docenten en verpleegkundigen.
 
Het panelgesprek haalde ook aan dat een student op een coachende manier ruimte moet krijgen om te groeien zodat er over vier jaar nieuwe verpleegkundigen in het werkveld staan die de kunst van de verpleegkunde in de vingers hebben. ‘Happiness in de stages staat in relatie tot geluk in het latere werk’, was een quote die avond. En: ‘Dit is een boek waar je niet omheen kan’ was de mening van menig toehoorder. 

Meer informatie: www.acco.be/stageboekverpleegkunde

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Nosologist codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Verpleegkundige - Digestieve oncologie - E 442
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL
Verpleegkundige Centrale Mobiele Equipe
UZ Gent
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove