je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 11 oktober 2017
Wie is kandidaat voor een mandaat?
 
Aangemaakt op: 2017-10-10
Het NVKVV heeft vrije mandaten bij de Provinciale Geneeskundige Commissie van Vlaams-Brabant en bij de Federale Raad voor verpleegkunde.

Provinciale Geneeskundige Commissie (PGC) van Vlaams-Brabant
Het NVKVV zoekt kandidaten voor een mandaat bij de Provinciale Geneeskundige Commissie (PGC) van Vlaams-Brabant. Hij of zij is bij voorkeur bekend met het werkveld binnen de provincie waarover de PGC bevoegdheid heeft al zijn er geen vereisten van woon- of werkplaats. Het NVKVV verwacht dat kandidaten lid zijn van het NVKVV. Verpleegkundige juridische kennis is hierbij van belang. 

Een PGC is een controleorgaan van de gezondheidszorgberoepen en ziet toe op de fysische en psychische geschiktheid van de gezondheidszorgbeoefenaars. Ze waakt erover dat de gezondheidszorgbeoefenaars hun beroep uitoefenen conform de huidige wetgeving, spoort de onwettige uitoefening van gezondheidszorgberoepen op en ziet toe op de organisatie van de wachtdiensten. Een PGC kan ook voorstellen doen aan de overheid om de volksgezondheid te beschermen of bevorderen. 

Meer over het werk van de vertegenwoordigers van het NVKVV in de Provinciale Geneeskundige Commissies lees je in de Nieuwseditie van het NVKVV van april 2017, p. 1- 3. Klik hier

Federale Raad voor Verpleegkunde
Ook bij de Federale Raad voor Verpleegkunde heeft het NVKVV een vacature voor een mandataris.  

De Federale Raad voor Verpleegkunde geeft advies aan de minister van Volksgezondheid en aan de overheden bevoegd voor onderwijs, op hun verzoek of op eigen initiatief, over alles wat verband houdt met de verpleegkunde, met de uitoefening, de kwalificatie en de opleiding daartoe. 

Een artikel over de Federale Raad voor Verpleegkunde en de vertegenwoordiging van het NVKVV daarin, lees je in de Nieuwseditie van het NVKVV, juni 2015, p. 1 – 2. Klik hier.

Stel je je graag kandidaat voor één van deze vacatures? Contacteer Ellen De Wandeler, algemeen coördinator van het NVKVV, op e.dewandeler@nvkvv.be of 02 732 10 50 en 0478 71 36 33. 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Nosologist codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Verpleegkundige - Digestieve oncologie - E 442
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL
Verpleegkundige Centrale Mobiele Equipe
UZ Gent
Verpleegkundige of technoloog medische beeldvorming (M/V)
OLV Ziekenhuis - Campus Aalst, Asse of Ninove