je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 16 november 2017
Feesteditie 20 jaar Diabetessymposium erg succesvol
 
Aangemaakt op: 2017-11-15
Casu´stiek dat aanzet tot interdisciplinair samenwerken was de rode draad doorheen beide studiedagen.


510 deelnemers en 30 firma’s kwamen naar het 20ste Diabetessymposium op 13 en 14 november 2017! Alle aanwezigen waren erg ingenomen met het aanbod aan boeiende sprekers, goed onderbouwde informatie en verrijkende contacten. Nieuw dit jaar was de casuïstiek dat voor veel interactie heeft gezorgd tussen de deelnemers. De doelstelling hiervan is om in de praktijk tot betere communicatie te komen tussen de verschillende zorgverleners in diverse zorgsettings en hierdoor samenwerking te stimuleren.  Ook de nieuwste insulinepomp was op de standen te verkennen. 


Het Diabetessymposium is een jaarlijkse organisatie van de werkgroep diabetesverpleegkundigen van het NVKVV. Het NVKVV feliciteert van harte Marleen De Pover, organisator van het symposium en voorzitter van deze werkgroep die samen met de leden van haar werkgroep, moderatoren professor Rottiers en Marc Claeys en met de ploeg van het NVKVV reeds 20 jaar vorm geeft aan deze mooie tweedaagse. 


We nodigen je alvast uit om hier een kijkje te nemen naar de talrijke foto’s die genomen zijn geweest en wie weet herken je jezelf of je collega’s. 

Oprechte dank ook aan Resul Tapmaz , Schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport en de stad Gent voor de aanwezigheid tijdens het diabetessymposium en de receptie die ter gelegenheid van deze 20ste editie aan de deelnemers op maandag werd aangebonden. 

Ook de Pluim, gesponsord door NURSING, werd dit jaar uitgereikt en ging naar 'Diabetes on the run' van Thuisverzorging in Solidariteit vzw in samenwerking met Soverslag vzw, Bond Moyson, De VoorZorg en MLOZ. Mark Claeys licht toe: “Dit project richt zich tot type 2 diabetici opgenomen in het diabetes Zorgtraject en personen met prediabetes. Het maakt hiervoor gebruik van moderne methodes van telemonitoring. De doelgroep en doelstellingen zijn  duidelijk gedefinieerd. De verwachte prevalentie en  kosten worden aangegeven. Het project is ambitieus, origineel maar vraagt wel voldoende financiële ondersteuning en IT-kennis. Het is goed doordacht en relevant voor de praktijk. We zijn benieuwd naar de eindresultaten.”

Ook 2 Awards naar de beste bachelorproeven werden uitgereikt, 1 door de onafhankelijke mutualiteiten en 1 door ijsboerke. Waarvoor oprechte dank!  

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Verpleegkundigen - Technologen medische beeldvorming - Radiotherapie - Oncologie
UZ Leuven - Campus Gasthuisberg
Vacature Verpleegkundige
Departement Ouderenzorg - Zorg Leuven
Hoofdverpleegkundige Woonzorgcentrum (m/v)
Sociaal Huis Mechelen
Nosologist ľ codeur doodsoorzaken
Zorg en Gezondheid - Vlaamse Overheid
Hoofdverpleegkundige
Ziekenhuis Oost- Limburg - ZOL